Sheer cover

På tv nyss visades en reklam för sheer cover som fick mig att bli sjukt irriterad! Nu har dom gjort en reklam där en tjej gifter sig och tackar sheer cover för att hon känner sig fin. Vilket skitsnack!

Först och främst skulle jag aldrig rekommendera någon att använda mineralsmink på en bröllopsdag med tanke på den höga halten av titandioxid som finns i mineralprodukter. Vad ämnet gör är att ge flashback vid vanlig kamerablixt dvs du bli alldeles spöklik i ansiktet. Jag ser detta fenomen på typ Facebook allt för ofta där tjejer tar festbilder med mineralsmink på. Dessutom innehåller Sheer Cover det diskuterade ämnet Bismuth Oxychloride som är syntetiskt och irriterar huden.

Vad som egentligen täcker i Sheer cover- serien är concealern som innehåller både olja och silikon – jättenaturligt… Not!

Deras base perfector är som många andra primers full av siilikon den med.

Om du ska gifta dig så investera hellre i riktiga produkter och använd INTE sheer cover. Vill du prompt använda mineraler kan du köpa likvärdiga produkter från E.l.f mycket billigare med i princip samma innehåll. Där kostar en mineralfoundation runt 50-60 kr. Även tikei är billigare mineralsmink och innehåller inte Bismuth oxychloride.

Men som sagt, undvik mineraler på din bröllopsdag eller vid festliga tillfällen där du fotograferas mycket.

20120915-122209.jpg

3 thoughts on “Sheer cover

  1. Hej Jennifer! :) tack för dina varma ord! Vad roligt att du gillar ögonskuggor! När det gäller ögonskuggor är det viktigt att välja skuggor med bra pigment. När du testar dem i butik gnider du fingret i den och drar sedan ut fingret i ett svep över baksidan på din andra hand. Ser färgen ut som i förpackningen är det en bra skugga, lämnar den däremot dålig färg och ser lite ut som krita är troligtvis ingredienserna dåliga och skuggan likaså. Om skuggorna fäster dåligt rekommenderar jag dig att används en primer på ögonblicket. Det kan variera på vilken typ av primer du behöver. Har du väldigt oljiga ögonblick rekommenderar jag Urban Decay primer potion och har du torrare lock så fungerar FACE Stockholm eye fix bättre. Du jan även använda en hudtonad kajalpenna som grund över hela locket. Mina favoritmärken på ögonskuggor är FACE Stockholm, Make up store, MAC, Estee Lauder. Det blev ett långt svar men jag hoppas det hjälper! :) tveka inte att fråga om du har några fler frågor! Kram!

  2. hej jag älskar din blogg :) har även kommenterat förut
    men nu är det så att jag älskar att ”leka med ögonskuggor” men hittar ingen som ”fastnar” riktigt bra, eller en som inte alls ger någon färg kind of. Vad använder du för märke på det du använder? :)

Kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s