Katrin Vs Joesphine

2006 började jag läsa Katrin Zytomierskas (dåvarande Schulmans) blogg dagligen. Dels för att jag tyckte att hon var knäpp men ändå underhållande på något sätt. Numera blir det mer sporadiskt då jag tröttnat på denna typen av gnäll-bloggar.

Ingen som läser bloggar har väl missat Katrins nuvarande krig mot SATS och modellen de använde på deras reklamaffischer. Ja, hon måste ju alltid ”tycka” nåt om allt verkar det som. Enligt henne så är kvinnans kropp inte i enlighet med de antal år hon tränat på gym eftersom Katrin verkar tro att alla som tränar blir en storlek 34 och äter lchf tills hyn gnistrar av överdriven sebumproduktion. Man undrar ju om hon någonsin satt en fot i ett gym överhuvudtaget och vad hon lider av skev verklighetsuppfattning egentligen? Jag har aldrig någonsin haft en pinnsmal instruktör på något av gymmen jag gått på och kvinnan på bilden är varken fet eller otränad. Däremot vet jag av många olyckliga tjejer som hela tiden bantar och pendlar i vikt som hela tiden måste anmärka på hur feta och fula alla andra är i hopp om att få klättra lite högre upp på sin egna hög av skit som dom kallar ett liv.

Jag läste hennes ”comeback” till all kritik hon fått och det faktum att finest.se tappat enorma annonseringsintäkter tack vare hennes uttalande. Som vanligt så tar hon till yttrandefriheten och menar att allt blir så bra om alla bara sade vad de tyckte hela tiden och att man ska vara så ärlig som möjligt, gällande allt.

Visst, man ska vara ärlig. Det varar ju längst.

Jag tycker bara att Katrin och dom som håller med henne ska ställa sig frågan varför man tycker som man gör? Varför i hela friden ska kvinnor som påstår sig vara framgångsrika mödrar med så många järn i elden lägga ned så jävla mycket tid till att klanka ned och gnälla på alla som inte faller in i deras tragiska mall som egentligen grundar sig i ett självhat och ätstörningar? Alla som läst Katrins blogg länge vet att hon pendlat mycket i vikt, brottats med grav pms och emellan åt uppfattats som ganska destruktiv i sitt tankesätt. Jag tror att det hon egentligen störde sig på i SATS-reklamen var kvinnans trygghet i sig själv och det faktum att hon- olikt Katrin, inte jagar ett ideal. Det är något som hon förmodligen aldrig kommer att kunna uppnå och hon vet om det. Kvinnan på bilden heter Josephine och skrev en otroligt bra text som svar på alla dessa ogrundade påhopp.

Negativitet är verkligen en sjukdom och och den smittar så otroligt lätt. Allra helst hos dem som saknar självförtroende och är mottagliga och lättpåverkade. Ni som hyllar kvonnor som Katrin Zytomierska kan ju ta en titt på ert inre och ta reda på vad ni vill ha ut av livet egentligen. Mår ni bra av att hjälpa en vuxen kvinna nätmobba en vacker tvåbarnsmor som är modig nog att visa upp sitt rätta jag inför en hel nation eller känns det kanske lite ruttet? Jag tror ni vet svaret själva. Att vara kaxig och självgod är ju knappast en dygd utan mer ett tecken på en falsk trygghet man iscensatt för att dölja en sviktande självförtroende i hopp om att få lite respekt. Dessvärre slår det nästan alltid tillbaka, förr eller senare. Att välja rätt strider här i livet verkar vara otroligt svårt för vissa!

Det känns så skönt att skriva vad jag tycker i frågan! Man ska uppmuntra varandra oavsett. Det finns ingen anledning att klanka ned på någon som tränar och mår bra i sig själv. Att kalla någon ”tjockis” eller ”fet” är bara en ren reflektion av dig själv och ditt ovårdade och mycket begränsade vokabulär. Katrin får ju ändå vad hon förtjänar – det kan ju inte vara lätt att vara sur och gnällig hela tiden. :)

2 thoughts on “Katrin Vs Joesphine

  1. Sjukt bra skrivet! du skriver alltid så moget och bra… det märks att du är trygg i dej själv och inte osäker som tjejer som alltid gnäller på hur andra ska se ut =)

  2. Sjukt bra skrivet love! :) Och jag kan inte hålla med mer. What’s up with people! Provocera är inte livets motto. Idiots!

Kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s