Tips när det handlar om deodorant!

Sedan över ett år tillbaka använder jag inte vanlig deo längre! ”Vanlig deo” som du köper i butik innehåller aluminium, alkohol och oftast även parabener. Vad denna typen av deodorant faktiskt gör är att täppa till porerna under armarna så att själva huden inte kan andas. Med tanke på att man har känsliga körtlar i anknytning till brösten i armhålan så är denna typen av deodorant rentav skadlig. Inte nog med att många människor får direkt kontaktallergi av aluminium så finns det även studier som tyder på ett samband mellan denna typen av deo och bröstcancer.  Att stänga in en massa skit i kroppen och förhindra det från att komma ut leder ju aldrig till något gott. Känns kanske ovärt om man tänker efter, eller hur?

Idag tänkte jag tipsa om 3 av mina favoritdeos som är helt naturliga och som verkligen fungerar! 

coconut-dream-deodorant-passion

Coconut Dream är en kräm som man stryker på i armhålan och innehåller ekologisk kokosolja, bivax och reglerar svetten med bla majsstärkelse. Superbra och håller jättelänge!! 129 kr, Body Bazaar.

mountain-fresh_250x250

Mountain Fresh är en helt naturlig produkt som är doftfri och passar både män och kvinnor. Innehåller enbart naturliga mineralsalter och kan användas på hela kroppen. Min & Björns favorit! Ca 125 kr, Eleven.

Img-HFDSO-L8-50_1

Lavera Fresh Deodorant Spray är en spraydeo som luktar jättegott, har använt den som parfym också. Superhärlig! Lavera har även roll-ons om man hellre vill ha det. Ca 105 kr, Shopping4net.

OBS! Tänk på detta när du går över från syntetiska produkter till naturliga produkter: Kroppen måste få ”läka” ut allt skit du stoppat på/i den genom åren så det är inte ovanligt att man får en liten reaktion då man går över till mer naturligt/ ekologiskt. Detta gäller även hudvård! Får du det du tror är en allergisk reaktion så beror det oftast på produkterna du använt innan och inte på de rena och naturliga produkterna. Lär mer om detta på Emma Granaths (ekologisk hudvårdsterapeut)  blogg.

Sedan kan jag ju tipsa om att ju bättre man äter desto mindre stinker svetten! :D

3 thoughts on “Tips när det handlar om deodorant!

  1. Pingback: Recension: Origins Totally Pure Deodorant | ANNA LOHI

  2. Hej Adelai! Jag har faktiskt inte testat den. Enligt min erfarenhet så innehåller alltid Apotekets egna produkter massa annat syntetiskt innehåll och alltid en massa alkohol men självklart är det viktigast att skippa aluminiumet så det är ju bra att dom har alternativ! :)

Kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s