Så j**la bra läsning

”Vi blir alla upprörda när vi läser om djurplågeri i tidningarna, t.ex. det vi fick läsa om kattplågeriet som skedde i Högsbo. Sådana nyheter får väldigt stor medial uppmärksamhet, och med rätta undrar vi oss över hur människor kan beté sig så kärlekslöst och fasansfullt, och vi undrar över vad som får dem att njuta av att plåga djur.

Låt oss vara väldigt tydliga med från början att vi anser att allt sorts djurplågeri är fruktansvärt. Men vi måste säga att varje gång som vi hör om människors upprördhet över djurplågeri, så förundrar vi oss över vårt samhälles ‘moraliska schizofreni’ om djur och hur vi behandlar djur.

I Sverige föds det upp och dödas enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation nästan 80 miljoner kycklingar per år, cirka 3 miljoner grisar, 4330 hästar och över 400000  kor per år, samt många andra djur av andra arter. I Norge är det liknande siffror. Dessa djur, som blir skadade och dödade både i kött-, ägg och mjölkindustrin, som vi äter lider lika mycket som de andra djuren som beskrivs i tidningarna som offer för djurplågeri.

Vi utsätter dessa medvetande djur för lidande och död för att vi gillar smaken av djurprodukter, eller utav bekvämlighet, vana eller tradition. Alltså, vi lever inte som vi predikar. Vi fördömer djurplågeri, men utsätter djur för ett liv fyllt av onödigt lidande och en brutal död utan att vi har någon som helst nödvändighet för detta.

Vi väljer att äta medvetna individer, som alla värderar sina egna liv, lika mycket som vi värderar våra egna liv. Vi väljer att förstöra ett liv, att stjäla en individs syfte, förstöra hopp och drömmar; att förstöra vänskapsrelationer och att förstöra en familj för att vi ska få tillfälligt ska få en gastronomisk njutning.”

 

Läs hela inlägget på Anders Branderuds blogg.  LÄS!!!

562433_374371192599167_157031868_n

Kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s