Min kropp

Snart är Ariel tre månader. Det är alltså snart tre månader sedan jag födde barn. Denna gång tycker jag att min kropp tar lite extra tid på sig att återhämta sig. Inte så konstigt egentligen, jag är både äldre, lite mer sliten och tyngre än sist. Jag gick inte upp mer vid denna graviditet men hade en högre startvikt. Inget fel med det. 

Jag läste nyligen en artikel om att många tror att kvinnor enbart behöver ett par månader på sig att läka efter en förlossning när det i själva verket handlar om ca ett år. Det är troligtvis individuellt men jag känner mig långt ifrån läkt. Det kan ju även bero på den jäkla foglossningen från helvetet jag hade under graviditeten. Bäckenet gör sig påmint om jag tar i för mycket men gör det jag kan för att röra mig dagligen. Det är ändå huvudsaken. 

På tal om vikt, jag har en helt annan inställning till den än jag tidigare haft. Detta har lixom vuxit fram gradvis ur en tacksamhet jag har fått för min kropp. Tacksamhet över att den är funktionell på så många bra sätt. När man avsexualiserar sin kropp och skiter i ideal så händer något magiskt! Jag har insett hur otrolig min kropp är. Den här lixom stått ut med mitt jojo-bantande genom åren, burit mina två barn, gått igenom två naturliga förlossningar samt alltid sett till att mina barn får mat i form av bröstmjölk. Helt otroligt! Och jag äger den här kroppen. Den är bara min! ❤

Så jag har ingen vikthets denna gång. Jag ska leva för att må bra så att jag kan njuta av livet nu tillsammans med mina barn, inte hetsbanta så att jag kan tillfredsställa och behaga andras syn på skönhet. Och varför är skönhet så jävla viktigt egentligen!? Att må bra är målet nu och inget annat. Och jag mår bra av att röra på mig och äta balanserat och lite extra gott ibland. Och så tänker jag fortsätta. 

Jag har ett enormt ansvar eftersom jag har två döttrar. Jag vill inte att de ska basera sitt egenvärde på hur mycket de väger och hur ”snygga” se anses vara. Detta är ett stort problem i samhället idag och allra helst för kvinnor. Vi objektifieras, vi synas, vi bedöms konstant. Detta leder till så mycket onödigt lidande och självhat och det vill jag bekämpa, för mina tjejer. ❤ i alla fall hemma hos oss. Jag vill ge dem en bra och trygg värdegrund att stå på. Det är otroligt viktigt för mig. 

Nu ska jag kika på Malou efter Tio som idag handlar om Den fantastiska #metoo-”kampanjen” (kampanj känns som fel ord..) Och det avskyvärda kvinnor utsätts för dagligen i samhället. Men det blir nog ändring nu! Hejja!

Kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s